Companii

Angajaţii din fabricile locale ale Louis Vuitton, Prada, Gucci sau Moncler câştigă între 2.300 şi 2.800 de lei net pe lună. Câştigurile sunt cu 15-25% peste media industriei, dar cu până la 40% sub media pe economie

Angajaţii din fabricile locale ale Louis Vuitton, Prada,...

Autor: Cristina Roşca

04.10.2021, 07:00 365

Louis Vuitton, Gucci, Prada, Moncler şi Akris sunt gi­ganţi din moda de lux care deţin fabrici proprii în Ro­mânia, fiecare cu sute sau chiar peste 1.000 de salariaţi, oa­meni care produc haine sau pantofi ce se vând mai apoi cu mii de euro.

Angajaţii din aceste unităţi de producţie câştigă între 2.300 şi 2.800 de lei net pe lună, cu 15-25% peste media in­dustriei, dar cu până la 40% sub media pe economie.

„Salariile plătite de grupul Prada sunt peste media in­dustriei din România, deşi nu putem oferi detalii despre va­loarea acestora“, a spus Marta Monaco, financial and corporate communication senior manager la Prada S.p.A., într-un e-mail către ZF.

Producţia de încălţăminte, cea de îmbrăcăminte şi cea de tex­tile sunt cunoscute că plătesc salarii mici, uneori apro­piate de minimul pe economie. Acesta este cazul în spe­cial al fabricilor care lucrează în lohn şi care depind de co­men­zile partenerilor şi de preţurile plătite de aceştia. Fabri­cile care sunt dezvoltate direct de branduri în Ro­mâ­nia, mai ales cele din industria luxului, plătesc peste me­die, însă salariul este în continuare sub media naţională de 3.620 de lei lunar net în decembrie 2020.

Dintre cele analizate de ZF, cele mai mari salarii le plăteşte Louis Vuitton, iar cele mai mici, Moncler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO