Companii

Andrei Ştefanovici şi Anca Atanasiu, avocaţi Radu şi Asociaţii SPRL: Sunt angajat temporar. Am drepturi egale cu salariaţii permanenţi?

Andrei Ştefanovici şi Anca Atanasiu, avocaţi Radu şi...
03.06.2019, 09:38 1704

Conform celor mai recente date statistice publicate de Eurostat, România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte procentul de utilizare a angajaţilor temporari din totalul numărului de angajaţi. Acesta este de doar 0,9%, spre deosebire de Spania, Polonia şi Portugalia unde procentul de utilizare depăşeşte 20%.

Din informaţiile statistice rezultă că utilizarea salariaţilor temporari nu este o practică obişnuită în România, raportat la tendinţele de la nivel european. Recenta activitate a autorităţilor de muncă denotă, însă, un interes crescut în acest domeniu, având în vedere şi tendinţele de flexibilizare a raporturilor de muncă, care au căpătat o amploare semnificativă în ultimii ani. Astfel, în practică, asistăm la o efervescenţă pe piaţa muncii prin creşterea interesului, atât pentru companii, cât şi pentru indivizi, pentru utilizarea unor noi relaţii atipice de muncă.

La momentul la care au fost reglementate raporturile temporare de muncă, atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, acestea au avut ca scop principal creşterea flexibilităţii pe piaţa muncii, posibilitatea de adaptare rapidă a operatorilor economici la fluctuaţiile cererii de servicii, prezentând o serie de avantaje, atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi. 

Însă, o astfel de flexibilizare nu poate conduce la încălcarea principiilor fundamentale aplicabile relaţiilor de muncă, în special a celui privind egalitatea de tratament în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor de bază de muncă şi de angajare, la fel ca în cazul salariaţilor permanenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO