Companii

Andrei Pogonaru, Veranda Mall: Mă îngrijorează numărul de tineri care decid să plece din ţară. Se vede în puterea de cumpărare şi în dificultăţile retailerilor de a găsi angajaţi

După finalizarea acestei investiţii, valoarea centrului comercial va ajunge la aproximativ 100 de milioane de euro

După finalizarea acestei investiţii, valoarea centrului comercial va ajunge la aproximativ 100 de milioane de euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.11.2018, 00:06 1087

♦ Veranda Mall, centrul comercial din zona Obor, trece printr-un proces de extindere cu circa 7.000 de metri pătraţi

♦ Investiţia este de 10 mil. euro, iar la finalul ei se vor deschide spaţii World Class, Cinemax, Decathlon.

Andrei Pogonaru, investitorul din spatele centrului comercial Veranda din zona Obor din Bucureşti, se aşteaptă ca vânzările retailerilor din mall să ajungă la 10 milioane de euro în 2020. Estimările actuale arată că vânzările se vor situa la circa 8 milioane de euro la nivelul întregului an 2018.

„Anul acesta, înregistrăm o creştere de 30%, care se reflectă atât în vânzările comercianţilor, cât şi în traficul din mall. Anul trecut am avut 7,5 milioane de vizitatori”, spune Andrei Pogonaru.

Traficul a avut până acum creşteri de 20-30% în fiecare lună comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior, iar dezvoltatorul se aşteaptă ca această evoluţie să se menţină sau chiar să crească, în condiţiile în care în perioada următoare noi chiriaşi vor veni în mall. Printre ei se numără reţeaua de săli de fitness World Class (într-un spaţiu de peste 1.500 de metri pătraţi), retailerul de echipamente sportive Decathlon, un cinematograf cu 12 săli (peste 2.200 de metri pătraţi), o sucursală BCR şi un magazin de modă Collin’s. Toţi fac parte dintr-un proiect de extindere a mallului cu aproximativ 7.000 de metri pătraţi, extindere care va duce suprafaţa totală a centrului comercial la 34.000 de metri pătraţi. „Investiţia totală este de zece milioane de euro, din care cinci milioane de euro sunt bani pe care îi investim doar în cinematograf. Noi contribuim doar cu o parte din banii necesari pentru cinematograf, restul vor veni de la operatorul Cinemax. Cine­ma­to­graful este programat să fie deschis în primăvară, iar ceilalţi retaileri vor deschide până la sfârşitul lunii noiem­brie”, spune Alexandru Dudu­man, membru al boardului Veranda Mall.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO