Companii

Andreea Căliman, fondator Diva Charms: De azi am început să producem măşti din bumbac. O să le dăm gratuit la comenzile pe site, iar de mâine vom produce pentru vânzare

Andreea Căliman, fondator Diva Charms: De azi am...

Autor: Alexandra Cepăreanu

16.03.2020, 17:15 1864

Andreea Căliman, fondator al brandului românesc de îmbrăcăminte şi încălţăminte Diva Charms, cu afaceri de peste 400.000 de euro anul trecut, a început să producă măşti din bumbac, în contextul epidemiei cu noul coronavirus, pe care le va distribui în mod gratuit clienţilor care comandă online.

„Am început să producem de azi (luni n.red). Am decis să facem acest lucru pentru a ajuta persoanele care au nevoie de mască de protecţie. Consider că oricât am sta izolaţi, tot mai ieşim la cumpărături de alimente, iar unii dintre noi îşi continuă activitatea, deci considerăm că o măsură de protecţie este şi purtarea măştii. Într-o primă fază le vom trimite în mod gratuit clientelor care au plasat comenzi pe site, iar de mâine vom începe să producem măşti şi pentru vânzare separat”, a spus pentru ZF Andreea Căliman.

Businessul gestionează două ateliere de producţie în Bucureşti. În urma crizei generate de noul coronavirus, Andreea Căliman spune că numărul de comenzi s-a diminuat, dar nu „dramatic”.

„Comenzile s-au diminuat, dar nu dramatic, încercăm să ne reorientăm rapid să producem ce este nevoie. Am redus personalul care lucrează, am dat concediu plătit persoanelor mai în vârstă, am dezinfectat tot spaţiu de lucru, am redus contactul între persoanele din firmă”, a adăugat antreprenoarea.

Ea consideră că statul ar trebui să „scutească companiile româneşti de la plata impozitelor pentru minum o lună”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO