Companii

Anca Obreja, director de marketing, Safir, producător de carne de pasăre din Vaslui: „Grija pentru ce se mănâncă a existat mereu, însă acum este mai puternică. Practic, se caută şi mai multă siguranţă“

Anca Obreja, director de marketing, Safir, producător de...

Autor: Florentina Niţu

17.12.2021, 17:00 236

Anul 2021 a fost un an mult mai bun decât anul 2020 pentru grupul românesc Safir din Vaslui, care produce carne de pasăre, preparate şi semipreparate din carne de pasăre, pentru că a accelerat investiţiile în lanţul integrat de producţie, spun reprezentanţii acestuia. Investiţiile au evoluat în contextul în care consumatorul a devenit mult mai atent la ce mănâncă.

„Cu siguranţă, multe branduri au observat o tendinţă mai accentuată în privinţa grijii faţă de ce se consumă, care este povestea acelui produs „de la bob şi până la raft“, în cazul nostru. Practic, se caută mai multă responsabilitate şi transparenţă, comunicată într-o manieră prietenoasă, nu rigidă. Consumatorul cere comercianţilor să fie informat corect şi sincer, pentru că are o familie pe care trebuie să o protejeze“, a spus pentru ZF Anca Obreja, director de marketing în cadrul grupului Safir.

Grupul Safir din Vaslui, controlat de antreprenorul Ghiorghi Safir, are peste 450 de angajaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală de peste 150 de milioane de lei. Acesta produce în sistem integrat carne de pasăre, sub brandurile Deliciosul de Vaslui, Zdravăn Moldovenesc şi Fomică. El deţine patru ferme de creştere a păsărilor, un abator cu o capacitate de abatorizare de 4.000 pui pe oră, o fabrică pentru producţia de preparate şi semipreparate din carne de pasăre, una de nutreţuri combinate şi o unitate care procesează deşeurile din abator, pe care le transformă în făină proteică. Iar anul trecut a anunţat că va investi în extinderea fabricii de făinuri proteice din localitatea Costeşti, mărindu-i capacitatea de peste 2,5 ori, ajungând la o producţie a fabricii de făinuri proteice până la 240 t/zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO