Companii

Analiză ZF: România are trei producători de electrocasnice cu afaceri de peste 1 mld. lei. Pandemia a impulsionat industria, care a crescut cu aproape 20% şi a angajat 1.300 de oameni

Analiză ZF: România are trei producători de...

Autor: Cristina Roşca

19.06.2021, 10:09 1805

♦ Arctic, De’Longhi şi Philips Orăştie sunt cei trei producători locali de frigidere, maşini de spălat şi espressoare de cafea ale căror afaceri au sărit anul trecut de pragul de 1 mld. lei, o premieră pentru piaţa românească de profil ♦ Şi ceilalţi jucători mari din domeniu au crescut în 2020, într-o perioadă în care comportamentul de consum s-a schimbat radical ♦ Oamenii au stat mai mult timp în case ca niciodată, aşa că au decis să investească în propria locuinţă, cumpărând printre altele electrocasnice care să le facă viaţa mai uşoară.

Cei şapte mari producători locali de electrocasnice şi com­ponente pentru electro­cas­nice din România au încheiat anul trecut cu afaceri cu­mulate de 7,2 mld. lei, în urcare cu 17,6% faţă de 2019, ultimul an înainte de pandemie.

Toţi jucătorii analizaţi de ZF, mai exact Arctic, Delonghi, Philips, Electrolux, Karcher, Miele şi Electroargeş, şi-au ma­jorat cifra de afaceri în 2020, ritmul variind între 8,7% şi 33,2%, conform cal­culelor făcute pe baza datelor publice. În do­me­niu mai există şi alţi jucători însă sunt de mai mici dimensiuni sau au producţie mixtă.

Pentru piaţa de electro-IT în general şi pentru cea de electrocasnice în special, pandemia a fost o perioadă bună, cu creşteri de cerere. Oamenii au stat mai mult timp în case ca niciodată aşa că au decis să investească în propria locuinţă, cumpărând printre altele electrocasnice care să le facă viaţa mai uşoară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO