Companii

Analiză ZF: Proiectele de birouri ale perioadei 2021-2022. Cinci clădiri se livrează în Bucureşti în 2022. Proiectele de birouri inaugurate în trimestrul al treilea sunt aproape trei sferturi ocupate, în timp ce clădirile aflate în construcţie vor atinge înainte de deschidere un grad minim de ocupare de 70-80%

Analiză ZF: Proiectele de birouri ale perioadei...

Autor: Bogdan Alecu

11.11.2021, 18:00 627

„Rata medie de ocupare a clădirilor care sunt în prezent în construcţie în Bucureşti şi a căror livrare este pro­gramată pentru T4/2021, 2022 şi 2023 este de 37%, însă în pre­zent există în curs de ne­gociere contracte de în­chiriere care vizează aceste proiecte, astfel că estimăm că la momentul livrării fiecare dintre aceste proiecte poate ajunge la un grad minim de ocupare de 70-80%. Pentru clădirile finalizate în T3/2021, la dată livrării, gradul mediu de ocupare a fost de aproape 70%, în contextul unei pieţe dificile. Până la finalul anului însă, estimăm că rata de ocupare a acestor clădiri va creşte semnificativ în urma finalizării unor noi tranzacţii aflate în curs“, a spus Mădălina Cojocaru, partner office agency, Cushman & Wakefield Echinox.

În prezent, sunt în construcţie în Bucureşti clădiri care totalizează 280.000 de metri pătraţi, a căror livrare este prevăzută pentru urmă­toarele 18-24 de luni.

Oferta nouă se va reduce însă gradual, în condiţiile în care proiectele a căror finalizare este programată pentru 2022 vor aduce pe piaţă doar 138.000 de metri pătraţi, adică aproape cât suprafaţa construită doar în trimestrul trei din acest an. Printre proiectele care sunt în construcţie se numără One Cotroceni Park (fazele I & II), @Expo by Atenor, Sema Parc, AFI Tech Park II şi Equilibrium II.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO