Companii

ANALIZĂ ZF. Numărul de insolvenţe a crescut în 2021, însă el este în continuare de patru-cinci ori mai mic decât nivelul maxim înregistrat acum un deceniu

ANALIZĂ ZF. Numărul de insolvenţe a crescut în 2021,...

Autor: Cristina Roşca

28.01.2022, 10:30 156

♦ În primul an de pandemie de COVID-19, numărul de companii care au intrat în incapacitate de plată a fost la minimul ultimului deceniu. În 2021, fără banii pompaţi de stat în economie, insolvenţa a redevenit o soluţie pentru mai multe companii.

Anul trecut, în România au intrat în incapa­cita­te de plată 6.144 de companii, cu 7,9% mai mul­te decât în aceeaşi perioadă a anului ante­rior, arată datele de la Registrul Comerţului. Deşi se remarcă o creştere faţă de 2020 şi deşi se vorbeşte despre un nou val de insolvenţe după mo­delul din criza econo­mică anterioară, în conti­nua­re numărul de firme in­tra­te în incapacitate de plată este de patru-cinci ori mai mic decât nivelul ma­xim înregistrat în perioada 2012-2013, arată o ana­liză a ZF care a centralizat informaţiile din ultimii 11 ani.

În primul an de pandemie de COVID-19, numărul de companii care au intrat în incapa­cita­te de plată a fost la minimul ultimului de­ceniu. În 2021, diferenţele faţă de 2020 apar şi în contextul în care în primele luni de pande­mie statul a injectat masiv bani în economie pentru a ţine businessul pe linia de plutire, aşa că firmele au stat în aşteptare cu o eventuală intrare în incapacitate de plată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO