Companii

ANALIZĂ ZF. Marian Pîrvu, Iulian Mangalagiu şi Daniel Olăeru, trei manageri din construcţii, au „migrat“ între companii concurente în ultimul an. „În ţările vestice, plecările de acest tip se întâmplă mai des decât în România“

ANALIZĂ ZF. Marian Pîrvu, Iulian Mangalagiu şi Daniel...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.11.2019, 18:00 285

Marian Pîrvu, Iulian Mangalagiu şi Daniel Olăeru sunt acum directori generali, respectiv director de vânzări la Wetterbest (fost Depaco), Wienerberger şi Policolor.

Trei manageri din domeniul construcţiilor au trecut în ultimul an de la o companie la alta, concurente pe acelaşi segment de piaţă. Marian Pîrvu, Iulian Man­galagiu şi Daniel Olăeru sunt directorii care au ales să-şi folo­seas­că experienţa acumulată în piaţa de aco­pe­rişuri, cărămizi, respectiv vopsele în cadrul unor companii concurente celor din care s-au retras.

„Acest fenomen se întâmplă cu o frecvenţă medie în România, deşi în ţările vestice are loc mai des. Managerii pleacă din dorinţa de a avea noi provocări în profesie şi de a se dezvolta în noi echipe. Mulţi îşi pregătesc însă oameni care să le urmeze după ce pleacă. Unele companii încheie contracte cu managerii, care stipulează că, vreme de şase luni de la plecare dintr-o companie, sunt plătiţi pentru a nu pleca la un competitor“, spune Oana Ciornei, managing partner al firmei de recrutare Amrop Executive Search.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO