Companii

Analiza ZF. În zodia inflaţiei: românii au cumpărat în 2022 şi mai puţină pastă de dinţi, pe o piaţă şi aşa subdezvoltată. Vânzările în volum au scăzut cu aproape 3%

Analiza ZF. În zodia inflaţiei: românii au cumpărat...

Autor: Cristina RoÅŸca

29.07.2023, 12:43 169

♦ ÃŽn valoare, piaÅ£a a rămas pe creÅŸtere, însă avansul a fost susÅ£inut exclusiv de scumpiri â™¦ Românii au cheltuit în 2022 aproape 400 de milioane de lei pe pastă de dinÅ£i, ceea ce înseamnă 20-21 de lei per capita pe an ♦ Suma este suficientă pentru unu-două tuburi de pastă de dinÅ£i de 100 ml.

Românii au cumpărat anul trecut aproape 2,5 milioane de litri de pastă de dinţi pe care au plătit aproape 400 de milioane de lei. În valoare, piaţa a crescut cu 7,2%, pe când în volum a existat o scădere de aproape 3%, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor oferite de compania de cerce­tare de piaţă Euromonitor.

Astfel, consumul a scăzut, evolu­ţia în volum fiind evocatoare în acest sens, în timp ce creşterea în valoare este dată de scumpirile care au avut loc în toate domeniile în 2022, un an marcat de inflaţie record.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO