Companii

Analiză ZF. Harta reţelelor regionale de farmacii: Zece jucători regionali din retailul farma cumulează 426 de unităţi, cât are o reţea naţională din top cinci

Analiză ZF. Harta reţelelor regionale de farmacii: Zece...

Autor: Georgiana Mihalache

03.08.2020, 19:25 219

 Retailul farmaceutic regional, adică reţele de farmacii dezvoltate pe raza unui singur judeţ sau a zonelor din jur, este în continuare puternic în judeţe precum Cluj, Neamţ, Tulcea, Buzău, Galaţi ♦ Dincolo de primii cinci jucători, care controlează 27% din totalul de unităţi farmaceutice, restul de 73% este în mâinile reţelelor regionale, antreprenori locali cu una sau zeci de farmacii.

Reţelele regionale de farmacii, care nu fac parte dintr-un lanţ cu extindere naţională, se menţin pe o piaţă extrem de concurenţială, marcată până acum de achiziţii ale celor mari. Peste 70% este cota de piaţă a farmaciilor independente din totalul unităţilor din România, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza informaţiilor de la companii.

Ziarul Financiar a analizat zece reţele regionale de farmacii din nouă judeţe ale ţării, judeţul Cluj având doi jucători independenţi puternici, criteriile de analiză fiind cifra de afaceri şi numărul de farmacii, potrivit informaţiilor de pe platforma de analiză confidas.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO