Companii

Analiză ZF. Doar jumătate din companiile din top 50 cele mai mari din lume sunt prezente în România

Analiză ZF. Doar jumătate din companiile din top 50...

Autor: Ramona Cornea

09.08.2019, 00:07 1071

Cele mai mari cinci companii din lume după veniturile din 2018 nu sunt prezente în România, în timp ce Toyota Motor, Volkswagen, Exxon şi Apple sunt primele din cele mai mari 50 de firme din lume care au prezenţă locală, însă niciuna dintre ele nu are activităţi de pro­ducţie în România, arată o analiză a ZF făcută pe baza da­telor din Fortune Global 500.

Dintre companiile incluse în top 50 cele mai mari firme din lume realizat de revista americană Fortune, 25 au piaţă de desfacere şi în România, fie ca entităţi juridice, fie ca branduri aduse de importatori, situaţie întâlnită în special în cazul constructorilor auto.

Statele Unite ale Americii au cele mai multe companii clasate în top 50 din Fortune Global 500, şi anume 23, fiind urmate de China cu 10 companii prezente în top. Dintre cele 23 de companii americane, 12 sunt prezente şi pe piaţa din România. Una dintre cele mai mari companii americane- Ford Motor- ocupă locul 30 în topul Fortune Global 500. În România, Ford este printre cele mai mari zece companii după cifra de afaceri din 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO