Companii

ANALIZĂ ZF. Cum este împărţită piaţa de distribuţie locală în retail şi HoReCa: domină companiile antreprenoriale româneşti, iar primii cinci distribuitori au afaceri de 5 miliarde de lei

ANALIZĂ ZF. Cum este împărţită piaţa de...

Autor: Miruna Diaconu

10.12.2021, 17:20 592

Cea mai mare companie de distribuţie de pe piaţa locală este Aquila Part Prod, care anul trecut a avut venituri de 1,4 miliarde lei, depăşit astfel pragul de 1 miliard lei, intrând astfel în clubul miliardarilor în lei.

Piaţa locală de distribuţie în retail şi HoReCa este dominată de companii cu acţionariat românesc, iar primele cinci companii din acest sector adună afaceri de 5 miliarde de lei, adică o treime din totalul pieţei, conform calculelor ZF pe baza datelor Ministerului de Finanţe. Primii cinci jucători din piaţa de distribuţie a bunurilor de larg consum numără un total de 4.600 de angajaţi.

Businessul cu ţigarete pare a fi unul foarte bun în contextul în care patru din cei cinci jucători se ocupă printre altele şi de distribuţia de ţigarete, având în portofoliu companii precum BAT, JTI sau Imperial Tobacco. De asemenea, două companii distribuie produse doar în retailul tradiţional, în timp ce restul au atât retail tradiţional, cât şi cel modern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO