Companii

Analiză ZF. Cât de bine trăiesc şi câţi bani de cheltuială au locuitorii din cinci oraşe-capitală: Bucureştenii au un nivel de trai mai bun decât locuitorii din Varşovia sau Budapesta şi sunt la mică distanţă de cei din Praga. Statistic, puterea de cumpărare e apropiată de media europeană

Analiză ZF. Cât de bine trăiesc şi câţi bani de...

Autor: Cristina Roşca

21.01.2022, 19:00 461

♦ Un locuitor din Bucureşti are în medie 13.850 de euro pe an pentru cheltuială, suma fiind cu 86% peste media naţională şi cu doar 8% sub media Europei ♦ Faţă de marile capitale din Vest însă, Bucureştiul e departe ♦ În Paris, spre exemplu, unul dintre cele mai dezvoltate oraşe europene, un locuitor are anual 34.536 de euro de cheltuială, adică circa 2.900 de euro pe lună, deci aproape triplu faţă de un bucureştean.

Locuitorii din Praga sunt puţin mai bogaţi decât bucureştenii, care la rândul lor îi depăşesc uşor pe cei din Varşovia, capitala Poloniei, cel mai dezvoltat stat din regiune din punct de vedere economic. Pe cele trei le desparte însă foarte puţin, respectiv circa 20 de euro pe lună.

Pe ultimul loc în ceea ce priveşte puterea de trai a locuitorilor din oraşele-capitală din Europa Centrală se găseşte Budapesta, cu o putere de cumpărare cu 30% mai mică decât în Bucureşti, arată o analiză făcută de ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă GfK.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO