Companii

Analiză ZF. 10 companii din producţia de materiale de construcţii şi-au făcut loc în cei mai mari 500 de exportatori, cu rezultatele din 2020

ANALIZĂ

Analiză ZF. 10 companii din producţia de materiale de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.04.2021, 12:10 637

♦ Fruntaşă este firma Saint-Gobain Glass România, care ocupă locul 186 în clasamentul aferent anului 2020, după o urcare de 91 de poziţii comparativ cu anul precedent ♦ Clasamentul cuprinde firme care produc sticlă, uşi şi ferestre, vopsele, acoperişuri, încuietori şi gips-carton.

Zece companii active în pro­duc­ţia de materiale de con­strucţii îşi fac loc în topul ce­lor mai mari 500 de ex­por­ta­tori din Ro­mânia, potrivit da­te­lor cen­tralizate de ZF, pe baza in­for­ma­ţiilor trans­mi­se de In­s­ti­tutul Naţional de Statistică.

În top se regăsesc două companii care apar­ţin aceluiaşi grup, Assa Abloy. Clasa­men­tul cuprinde firme care produc sticlă, uşi şi ferestre, vopsele, acoperişuri, încu­ie­tori şi gips-carton.

Fruntaşă este firma Saint-Gobain Glass Ro­mânia, care ocupă locul 186 în clasamen­tul aferent anului 2020, după o urcare de 91 de poziţii comparativ cu anul precedent. Avansul înregistrat vine după ce, în 2019, fran­cezii de la Saint-Gobain au investit peste 20 de milioane de euro în retehno­lo­gi­zarea uneia dintre linii la fabrica de sticlă din Călăraşi. Investiţia a fost făcută pe par­cursul a patru luni, concretizându-se cu mă­rirea capacităţii de producţie şi reducerea consumului de energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO