Companii

ANALIZĂ REAL-ESTATE: Cel puţin 13 noi şantiere de birouri se deschid în 2019. Care sunt zonele fierbinţi ale pieţei de real-estate?

Grupul Atenor începe anul acesta proiectul Dacia One, pe Calea Victoriei, la intersecţia cu bulevardul Dacia

Grupul Atenor începe anul acesta proiectul Dacia One, pe Calea Victoriei, la intersecţia cu bulevardul Dacia

Autor: Bogdan Alecu

14.01.2019, 18:20 1454

Braşov, Timişoara, Cluj, alături de zone din Capitală precum Expoziţiei, Barbu Văcărescu-Floreasca sau chiar Calea Victoriei vor deschide noi şantiere de birouri în acest an, în condiţiile în care anul 2018 s-a închis cu un grad de neocupare de numai opt procente.

În total, anul acesta vor fi deschise şantiere pentru 13 clădiri sau proiecte, pentru un total de 294.500 mp de birouri. Puţin peste 65.000 mp sunt birouri ce vor fi construite în oraşele principale ale ţării, iar diferenţa, de 230.000 mp, în Bucureşti.

„Considerăm că în acest an cererea de birouri la nivelul Bucureştiului va avea o evoluţie în linia ultimilor ani, cu un volum al tranzacţiilor cuprins între 300.000 şi 350.000 mp. Clădirile ce vor fi livrate în acest an au deja un grad de ocu­pare ridicat, astfel că vom vedea mai multe tranzacţii pentru imo­bile a căror finalizare este programată în 2020“, a spus Mădălina Cojocaru, Partner Office Agency Cushman & Wakefield Echinox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO