Companii

ANAF arată către sistemele folosite de multinaţionale pentru a evita plata taxelor: O multinaţională din farma ar fi prejudiciat statul cu 10 mil. euro

ANAF arată către sistemele folosite de multinaţionale...

Autor: Georgiana Mihalache

23.08.2016, 00:03 559
O multinaţională specializată în comerţul cu produse farmaceutice a adus un prejudiciu de aproape 10 mi­lioane de euro statului român prin sus­tra­gerea de la plata TVA, potrivit unui comunicat al Ministerului de Fi­nanţe în care nu se precizează numele com­paniei farmaceutice.

Firma specializată în comerţul cu produse farmaceutice este acuzată de inspectorii ANAF că a realizat pe teritoriul României acti­vităţi de marketing şi promovare pentru firma-mamă din Uniunea Euro­peană fără să plătească TVA, înre­gis­trând eveni­mentele în ţara respectivă.

„Aceeaşi multinaţională a făcut plăţi către agenţii de turism pentru parti­ciparea unor medici şi farmacişti la eve­nimente interne şi internaţionale de spe­cialitate şi către firme pentru orga­nizarea de evenimente medicale (con­grese, conferinţe, cursuri, simpo­zioane, foru­muri, apariţia unor publi­caţii)”, po­trivit comunicatului Minis­terului de Finanţe.

La evenimentele organizate de firma vizată erau acordate gratuit medicamente sau mostre către spitale sau medici, scopul acestor donaţii fiind, de fapt, comandarea me­dica­men­telor respective, potrivit comuni­catului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO