Companii

Ana Rinder, manager SJU Vaslui: Avem promisiuni de la furnizori că pe 10 aprilie primim primul aparat PCR. Acum recoltăm şi trimitem la Iaşi, iar rezultatele vin în 2-4 zile

Ana Rinder, manager SJU Vaslui: Avem promisiuni de la...

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.03.2020, 16:24 306

Spitalul Judeţean de Urgenţă ( SJU) Vaslui aşteaptă livrarea primului aparat de testare pentru coronavirus de tip PCR, care ar trebui să ajungă la spital pe data de 10 aprilie. În prezent, probele recoltate în vederea testării pacienţilor pentru coronavirus sunt trimise la centrul din Iaşi.

„Nu avem niciun aparat de tip PCR în acest moment, aşteptăm să primim unul. Avem promisiuni de la furnizori că pe data de 10 aprilie îl vom avea. Acum recoltăm şi trimitem la centrul din Iaşi, iar rezultatele vin în funcţie de test. Dacă este urgenţă de pacient cu suspiciune, insistăm şi se trimit răspunsurile într-un timp corespunzător. De regulă, cam la două zile. La testele care sunt pozitive suntem anunţaţi mai repede, cam în două zile, la restul în 3-4 zile. Dacă la un set de 48 de teste apare unul pozitiv, ne trimit foarte repede răspunsul. Dacă nu sunt rezultate pozitive, se aşteaptă rezultatele tuturor celor 48 de teste şi abia apoi primim toate rezultatele”, a spus pentru ZF Ana Rinder, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ( SJU) Vaslui.

În intervalul în care probele pentru test sunt prelucrate, pacienţii care sunt testaţi rămân în izolare, internaţi în spital.

„Testele se fac doar la pacienţii care sunt internaţi, iar până la primirea rezultatelor testelor efectuate aceştia rămân în izolare în spital.”

În cadrul SJU Vaslui lucrează 1.190 de angajaţi. De asemenea, Ana Rinder spune că spitalul şi personalul acestuia au la dispoziţie echipamentele de protecţie necesare împotriva infecţiei cu coronavirus.

„Nu toţi angajaţii din spital au fost testaţi pentru infecţia cu coronavirus. Echipamente de protecţie avem, ne-am aprovizionat şi noi, am primit şi de la ISU, am făcut şi solicitare la ministerul Sănătăţii”, a spus Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO