Companii

Ana Krasovschi, care a condus timp de 20 de ani departamentul de HR al Carrefour România, a preluat coordonarea celor 3.500 de angajaţi ai operatorului de curierat Sameday, controlat de eMAG

Ana Krasovschi, care a condus timp de 20 de ani...

Autor: Cristina Bellu

14.09.2021, 12:27 1375

Compania de curierat Sameday, al cărei acţionar majoritar este eMAG, îşi extinde echipa de senior management şi anunţă numirea Anei Krasovschi în funcţia de People, Culture & Organization Director.

Din acestă poziţie, Ana Krasovschi, care în ultimii 20 de ani a avut rolul de Director Resurse Umane la Carrefour România, urmează să coordoneze echipa de 3.500 de angajaţi şi colaboratori ai operatorului de curierat, având ca principală responsabilitate dezvoltarea strategiei de resurse umane.

Ana Krasovschi are o experienţă solidă în creşterea echipelor, fiind prima angajată a HBO România, unde a fost timp de trei ani HR Coordinator, şi unul dintre primii membri ai echipei Carrefour România.

În ultimii ani, Ana Krasovschi a avut o contribuţie semnificativă în evoluţia Carrefour, susţinând compania în toate etapele de dezvoltare şi transformare, de la creşterea organică în momentul intrării pe piaţa românească, la extinderea business-ului prin integrarea lanţurilor de supermarket-uri Artima şi Billa România, dezvoltarea de noi business unit-uri, precum şi schimbarea profundă a culturii organizaţionale, prin remodelarea proceselor de resurse umane, axate pe identificarea talentelor oamenilor.

„Am găsit la Sameday spiritul, valorile şi oamenii alături de care-mi doresc să încep să construiesc din nou. Sameday este rezultatul a 14 ani de pasiune şi ambiţii puse împreună de o echipă alături de care vreau să fiu. Este locul unde am multe de făcut, iar energia mea şi cunoştinţele pot avea impact asupra oamenilor şi a afacerii. Cred că avem multe de făcut împreună, mai ales că Sameday este o companie cu o creştere accelerată, şi mă bucur că pot contribui la dezvoltarea sa din interior”, spune Ana Krasovschi, People, Culture & Organization Director.

Compania de curierat Sameday a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 400 de milioane de lei, cu 142% mai mult faţă de 2019, pe fondul creşterii comerţului electronic, în contextul pandemiei, dar şi ca urmare a dezvoltării capacităţii logistice. Flota auto include aproximativ 3.000 de autoturisme, iar reţeaua de lockere easybox a ajuns la  peste 1.500 de unităţi, în Ro­mâ­nia şi în Ungaria.

Anul trecut, Sameday a investit peste 20 milioane euro pentru a-şi extinde capacitatea de livrare şi sortare şi a extinde reţeaua de lockere easybox. Compania a livrat în 2020 peste 30 de milioane de colete, iar în primul semestru din 2021 a înregistrat 17 milioane de pachete livrate. În prezent, expedierile Sameday sunt procesate în trei hub-uri logistice, unul amplasat în apropierea oraşului Chitila, unul în Sibiu şi unul in Budapesta. eMag a cumpărat în 2017 participaţia majoritară în companie. În urma tranzacţiei, Lucian Baltaru, fondatorul Sameday Courier, deţine 20% din acţiuni, iar eMAG 80%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO