Caută doar în titlu
Companii

În an de criză investiţiile continuă: 22 de firme au luat fonduri europene de aproape 14 milioane lei în primele opt luni din 2020 pentru a construi pensiuni agroturistice. „Este foarte greu pentru că trebuie să dispui iniţial de mulţi bani“

♦ În judeţul Tulcea, trei companii au luat fonduri europene în valoare de 2,4 milioane lei pentru construirea sau modernizarea pensiunilor agroturistice ♦ Conform INS, anul trecut la nivelul întregii ţări erau doar 2.800 de structuri de cazare de tipul pensiuni agroturistice.

De la începutul acestui an şi până la finalul lunii august, 22 de firme din 14 judeţe au luat fonduri europene în va­loare de aproape 14 milioa­ne lei pentru construirea şi mo­der­nizarea pensiunilor agroturistice, conform da­telor de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Cea mai mare sumă la nivelul judeţelor din România a fost obţinută de trei companii din judeţul Tulcea care au luat fonduri europene de 2,4 milioane lei.

„Este foarte greu spre imposibil din două puncte de vedere şi anume că trebuie să faci lucrarea ca apoi să primeşti banii este foarte greu pentru că trebuie să dispui de sume foarte mari de bani ca să suporţi cheltuielile ca să recuperi apoi banii de la UE. Cererile se plată se depun la UE, ei se mişcă destul de repede, doar că ordinele de plată se fac de către trezoreria statului şi acolo este o problemă foarte mare. Chiar şi dacă suportăm cheltuielile unei lucrări 4-5 luni şi suportăm cheltuieli de 100.000 de euro, depunem cerere de plată şi apoi trebuie să mai aşteptăm încă două luni ca să primim banii. Este greu de suportat, este necesară o linie de credit foarte mare“, spune Radu Bărbulescu, proprietar al unei pensiuni agroturistice din judeţul Vâlcea.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.