Companii

Amprenta germană din energie

Amprenta germană din energie

Foto E.ON

Autor: Roxana Petrescu

03.10.2012, 00:03 632

Cel mai important grup german activ în piaţa energetică locală este E.ON, care din 2005 şi până în prezent şi-a construit o prezenţă de peste un miliard de euro având poziţii de forţă atât pe piaţa energiei electrice, cât şi pe cea a gazelor naturale.

Germanii au venit în România cumpărând pa chetele majoritare de acţiuni din fostele Electrica Moldova şi Distrigaz Nord devenind astfel cel mai mare furnizor integrat de utilităţi din România. În comparaţie cu celelalte grupuri energetice intrate în România, E.ON nu a finalizat niciun proiect de producere a energiei electrice.

Cea mai mare investiţie în care germanii sunt implicaţi este o termocentrală pe cărbuni de peste un miliard de euro la Brăila, proiect în care E.ON lucrează cu italienii de la Enel şi cu statul român din 2008, dar care nici acum nu a ajuns la faza construcţiilor.

O altă companie germană cu o puternică prezenţă locală este Siemens, unul dintre cei mai mari jucători din do meniul echipamentelor pentru domeniul energetic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO