Companii

Americanii preiau fabrica de piatra artificiala Turda

28.07.2006, 19:09 682

Cultured Stone, divizia producatoare de piatra aparenta a grupului american Owens Corning, a achizitionat pentru 25,5 mil. euro compania franceza de placaje de piatra Modulo/ParMur, care detine o fabrica de piatra artificiala la Turda.
Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in luna septembrie si face parte din strategia de expansiune globala a Owens Corning Cultured Stone.
Modulo/ ParMur Group produce si distribuie piatra artificiala pentru pardoseala si perete la Turda, in Romania si in Franta.
Grupul francez este reprezentat in Romania de compania Parmur SRL. "In prezent peste 95% din productia fabricii de la Turda este adresata exportului in tari precum Franta, Italia, Spania, Germania, Marea Britanie sau Portugalia", a declarat Mihai Gavris, directorul general al Parmur. Fabrica de la Turda a fost inaugurata in iulie 2004 si a atras investitii de circa 1 mil. euro.
"Pe piata romaneasca am semnat contracte cu marii distribuitori de materiale de constructii precum Praktiker, Bricostore, Ambient, Dedeman sau Baumaxx", afirma Gavris.
Fabrica de la Turda are o capacitate de productie de 500.000 de metri patrati de piatra artificiala, iar reprezentantii companiei nu exclud o viitoare investitie intr-o noua capacitate de productie. In urma preluarii Modulo/Parmur de catre Owens Corning, Mihai Gavris va deveni directorul general pentru operatiunile grupului din Europa Centrala si de Est.
Parmur estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 3,5 mil. euro, in crestere cu 40% fata de anul precedent. Compania are 52 de angajati si a fost infiintata in februarie 2004.
Fabrica produce piatra reconstruita pe baza de ipsos, iar principalul motiv pentru care a fost ales judetul Cluj pentru deschiderea unei fabrici a fost apropierea de fabrica de ipsos a Rigips Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO