Companii

Americanii încep ofensiva anti-pâine congelată în România. Vel Pitar, liderul pieţei de panificaţie, deţinut de un fond de investiţii american: Piaţa este inundată de pâine congelată vândută ca fiind proaspătă. Vel Pitar scrie pe pungi: „Această pâine nu a fost anterior congelată”

Nicolae Şerbănescu, preşedintele consiliului de administraţie al Vel Pitar, spunea că cea mai mare dificultate de pe piaţa de panificaţie în acest an este lipsa de reacţie a autorităţilor care lasă nereglementată piaţa de pâine congelată.

„Aceste produse ar trebui însoţite la raft de data congelării şi de toate chimicalele adăugate. (…) Piaţa este inundată cu pâine congelată cu luni-ani în urmă şi vândută ca pâine proaspată în România. Mâncarea de proastă calitate nu poate decât să le dăuneze celor care fac produse de înaltă calitate”, a spus managerul pentru ZF. Conform ultimelor date, piaţa de pâine congelată se ridică la circa 80 de milioane de euro.

Vel Pitar, liderul pieţei de panificaţie din România, are în portofoliu produse precum Grâu întreg, Chef Gourmand, Sylvester Graham, Maya, batoanele Doi Fraţi, mai multe tipuri de pâine ambalată şi neambalată, dar şi alte produse de panificaţie şi de patiserie. 

Cifra de afaceri a companiei s-a situat în 2018 la aproape 442 mil. lei (95 mil. euro), mai mare cu 11% faţă de anul precedent. Acesta este al optulea an consecutiv de creştere pentru producătorul care a anunţat în 2018 o investiţie de 12 mil. lei într-o nouă fabrică în Bucureşti. Conform datelor de pe site-ul companiei, Vel Pitar are 9 unităţi de producţie. 

„Investim ca în fiecare an peste 5 milioane de euro în tehnologie şi ne aşteptăm că aceste investiţii să ne crească cifra de afaceri”.  

Consumul în general a crescut în 2018 cu 5,4%, la jumătate faţă de anul precedent. Românii consumă anual 95 de kilograme de pâine pe cap de locuitor, faţă de 60 de kilograme media la nivelul UE, conform celor mai recente date.

Printre cei mai mari jucători de pe piaţa de panificaţie se află nume precum Vel Pitar, Boromir Dobrogea Grup sau Sam Mills. Sectorul de morărit şi panificaţie, unde activează peste 6.000 de companii, ajunge anual la circa 10 miliarde de lei (peste 2 mld. euro), fiind una dintre cele mai importante categorii din industria alimentară, o piaţă de circa 10 miliarde de euro anual, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor de pe mfinante.ro.

 
Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.