Companii

Americanii de la Moderna vor să crească producţia de vaccin până la 1 miliard de doze în 2021 în urma unor investiţii suplimentare

Americanii de la Moderna vor să crească producţia de...

Autor: Georgiana Mihalache

25.02.2021, 09:43 1750

Moderna, gigantul american din industria farma, a doua companie care a primit aprobare pentru a pune pe piaţă vaccinul împotriva COVID-19 anunţă investiţii suplimentare în creşterea capacităţii de producţie până la 1 miliard de doze în 2021, ţinta propusă de companie.

În plus, Moderna lucrează la un vaccin împotriva variantelor noi de coronavirus, în special a celei din Africa de Sud.

„Investim în această capacitate suplimentară pentru a ne ajuta să creştem producţia şi să ne permitem flexibilitatea în fabricarea potenţialelor rapeluri pentru a aborda variantele emergente ale virusului. Ne aşteptăm ca investiţiile noastre suplimentare de capital să ne ajute la creşterea capacităţii până la 1,4 miliarde de doze pentru anul 2022, luând în calcul doza actuală. Dacă varianta noastră de vaccin rapel necesită o doză mai mică, am putea avea o capacitate de mai mult de 2 miliarde de doze pentru 2022.”, a spus Stephane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna.

Compania de biotehnologie Moderna, fondată în 2010 în America, a anunţat anul trecut că a descoperit vaccinul pentru COVID-19. Compania activează în domeniul bolilor infecţioase, oncologie, bolilor rare, afecţiunile cardiovasculare şi bolile auto-imune şi a primit unda verde pentru vaccin la 6 ianuarie 2021.

Eficacitatea vaccinului Moderna este de 94%, imunizarea se realizează în urma a două doze, rapelul fiind făcut la 28 de zile. Vaccinul foloseşte tehnologia ARN mesager, iar persoanele pot fi imunizate după vârsta de 18 ani.

Principala problemă în prezent este capacitatea redusă a fabricilor de a produce vaccin în contextul cererii crescute din partea tuturor statelor. În plus, noile tulpini ale virusului – cea din Marea Britanie şi cea din Africa de Sud, dau bătăi de cap producătorilor, care au început studiile pentru a vedea dacă vaccinurile folosite în prezent sunt eficiente şi împotriva noilor variante.

„Sperăm să demonstrăm că rapelurile, dacă va fi necesar, se pot face la doze mai mici, ceea ce ne va permite să oferim mult mai multe doze comunităţii globale la sfârşitul anului 2021 şi în 2022.”, a mai spus Stephane Bancel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO