Companii

Americanii de la Emerson, cu afaceri de 672 mil. lei caută peste 50 de oameni pentru fabricile din Cluj

Americanii de la Emerson, cu afaceri de 672 mil. lei...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.08.2017, 00:00 452

Compania Emerson, parte a concernului american cu acelaşi nume activ în producţia de echipamente industriale, are în prezent mai bine de 50 de locuri de muncă disponibile, anunţurile fiind postate pe site-urile de recrutare online. Printre posturile disponibile se află cele de operator, inginer, sudor, tehnician sau buyer. De asemenea, compania angajează şi în departamentele de marketing şi comunicare, IT sau resurse umane. În total, Emerson are în România peste 2.200 de angajaţi, conform celor mai recente date. 

Compania avut anul trecut un profit net de peste 42 mil. lei (9,3 mil. euro), dublu faţă de anul anterior, însă afacerile companiei au scăzut cu 3%, până la aproximativ 672 mil. lei (149,3 mil. euro), conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor Publice. Gigantul este prezent pe piaţa locală din anul 2006, iar pasul important pentru dezvoltarea grupului în România a fost deschiderea fabricii din parcul industrial Tetarom II, din Cluj, în anul 2008. La Cluj, Emerson a construit un campus industrial pe o suprafaţă de 12 hectare. În prima parte a anului trecut, Emerson a inaugurat la Oradea o nouă fabrică, o investiţie de aproximativ 25 de milioane de dolari, care a fost preluată de japonezii de la Nidec Corporation. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO