Companii

Americanii de la Chevron au plătit factura procesului pierdut la Paris în disputa cu ANRM pe tema gazelor de şist: 98,2 milioane dolari

♦ Chevron a plusat cu aproape 25 mil. dolari la suma stabilită de Curtea de la Paris.

La finalul lunii trecute, ameri­ca­nii de la grupul petrolier Chevron au virat în contul Agenţiei Naţionale pen­tru Resurse Minerale (ANRM), aproape 98,2 mil. dolari (circa 80 mil. euro) în contul unei dispute începute de com­panie în 2015, îm­potriva statului român. Curtea de la Paris a dat însă câştig de cau­ză statului român, repre­zentat de ANRM, banii au fost viraţi în contul Agenţiei, iar mai departe au ajuns la bugetul de stat. Aceasta este a doua mare sumă de bani care intră în bugetul de stat al României în urma unei dispute pe teme energetice, prima fiind plata a 401 milioane de euro de anul a trecut a italienilor de la Enel pentru un pachet minoritar de acţiuni din fosta Electrica Muntenia Sud.

„Chevron a achitat suma de 73,45 mi­lioane de dolari, la care se adau­gă dobânda legală la nivelul ra­tei de referinţă a BNR Ă 8%, calcu­la­tă înce­pând cu data de 23.10.2014 şi până la data plăţii integrale. De ase­menea, Chevron a fost obligată şi la pla­ta cheltuielilor arbitrale suportate de ANRM.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.