Companii

America House, inchiriata aproape in intregime

22.09.2005, 18:36 15

Proiectul de birouri America House din Capitala a fost inchiriat in proportie de 90% cu cateva luni inainte de livrarea sa pe piata, a anuntat compania imobiliara Colliers, brokerul imobilului.

"In acest moment cladirea este inchiriata in proportie de 90%, iar pentru restul spatiilor se poarta negocieri finale. Estimam ca rata de neocupare a proiectului va fi de 0%", a precizat Horatiu Florescu, director in cadrul Colliers Romania.

Printre clientii care au inchiriat spatii de birouri in cadrul proiectului se numara companiile Schlumberger, S&T sau Flowww, care isi vor muta sediile centrale in America House la inceputul anului viitor, a mai precizat Florescu.

Imobilul va fi finalizat in ultimul trimestru al anului si va dispune de o suprafata neta de 22.000 de metri patrati. Pe langa spatiile de birouri, proiectul va avea si 5.000 de metri patrati de spatii comerciale.

Developerul proiectului America House, ce a necesitat o investitie estimata la aproximativ 50 de milioane de euro, este compania GTC Romania. GTC este controlata de grupul israelian Kardan, care se afla si in spatele afacerii Omniasig, care a fost vanduta grupului austriac Wiener Staedtische.

GTC a fost implicat si in dezvoltarea proiectului de birouri Europe House, unde se afla sediul central al Orange. Investitia implicata de acest proiect a fost de aproximativ 23 de milioane de dolari, iar in anul 2003, la un an de la livrarea sa pe piata, imobilul a fost cumparat de fondul de investitii austriac Europolis pentru aproximativ 30 mil. $.

Planurile GTC prevad dezvoltarea a inca 4 proiecte, cu o valoare cumulata de circa 200 de milioane de euro.

Compania este prezenta pe piata romaneasca din anul 1999, cand a achizitionat primul teren in zona Piata Victoriei, unde a fost construit Europe House.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO