Companii

Amenzi de 77.000 lei pentru muncă la negru, nereguli în Revisal şi nerespectarea zilelor libere la firme din domeniul confecţiilor, pielăriei şi încălţămintei

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a aplicat amenzi în valoare de 77.000 de lei pentru muncă nedeclarată şi verificarea modului în care se respectă dispoziţiile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile fabricarea şi comercializarea produselor textile, confecţii, pielărie şi încălţăminte.

În urma controalelor efectuate în perioada 2-6 iunie, au fost depistate două persoane la muncă fără a avea încheiate contracte individuale de muncă, motiv pentru care au fost aplicate doua amenzi în valoare totală de 40.000 lei. De asemenea, inspectorii de muncă au constatat şi alte neconformităţi: nerespectare sărbătorilor legale, neacordarea drepturilor salariale, neactualizarea regulamentului intern, neefectuarea corecţiilor în Revisal, pentru care s-au aplicat amenzi în valoarea totală de 25.000 lei.

Totodată, inspectorii din cadrul compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă  au efectuat controale la 37 de agenţi economici şi au constatat următoarele deficienţe: accesul la tablourile electrice era blocat; căile de acces/circulaţie erau blocate cu diverse materiale; neprezentarea tuturor documentelor solicitate; lipsa controlului medical periodic; instruire necorespunzătoare, pentru că nu erau întocmite instrucţiuni proprii pentru toate activităţile; truse sanitare cu termen de valabilitate expirat. Pentru toate aceste deficienţe au fost dispuse măsuri de remediere şi s-au aplicat două amenzi în valoare totală de 12.000 de lei.

 
Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.