Companii

Amenzi de 30.000-40.000 de lei pentru firmele care nu-şi auditează rezultatele

Firmele care trebuie să-şi auditeze situaţiile financiare anualevor fi amendate cu 30.000-40.000 de lei dacă nu respectă obligaţia,ce va fi extinsă şi pentru companiile de stat, depozitari centralişi case de compensaţii, precum şi fundaţii de interes public saubeneficiare de fonduri UE.

Potrivit unui proiect de ordonanţă pentru modificarea LegiiContabilităţii elaborat de Ministerul Finanţelor, în categoriaentităţilor obligate să auditeze rezultatele financiare anuale sevor înscrie şi depozitari centrali, casele de compensare şioperatori de piaţă/sistem autorizaţi/avizaţi de Comisia Naţională aValorilor Mobiliare, societăţile comerciale cu capital integral saumajoritar de stat, regiile autonome, organizaţiile fără scoppatrimonial declarate ca fiind de utilitate publică, precum şi celecare gestionează fonduri nerambursabile primite de la organismeleUniunii Europene.

Auditarea este obligatorie în cazul băncilor, IFN-urilor dinRegistrul General, societăţilor de asigurări, brokerilor,societăţilor de administrare organimse de plasament colectiv,fondurilor de pensii, companiilor listate, regiilor autonome,companiilor naţionale şi firmelor care aparţin unui grup desocietăţi şi intră în perimetrul de consolidare al uneisocietăţi-mamă cu sediul în România care are obligaţia să apliceStandardele Internaţionale de Raportare Financiară.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.