Companii

Alpine construieste sediul central al Petrom cu 85 mil. euro

30.04.2007, 15:33 41

Contractul prin care firma Alpine Bucuresti, controlata de grupul austriac Alpine Mayreder, va construi sediul central al Petrom este de 85 de milioane de euro si implica, pe langa dezvoltarea imobilului de birouri, si realizarea unei parcari, a unui centru de date si a unei centrale electrice.
Petrom a anuntat la inceputul lunii aprilie ca firma Alpine Bucuresti a fost selectata, in urma licitatiei, pentru constructia sediului central al companiei, in baza unui contract cu o valoare de circa 80 de milioane de euro.
Complexul Petrom City va fi construit langa lacul Straulesti din nordul Bucurestiului, iar lucrarile vor incepe la sfarsitul anului 2007 si sunt programate sa fie finalizate in ultima parte a anului 2009, spun reprezentantii grupului spaniol FCC, care detine firma austriaca.
Compania petroliera detine in localitatea Straulesti un teren cu o suprafata totala de 200.000 de metri patrati. In luna ianuarie a anului trecut, Petrom a anuntat ca va construi la Straulesti, pana in 2009, un complex imobiliar care va include birouri pentru viitorul sediu central al companiei.
Terenul a gazduit un depozit de produse petroliere, fiind in prezent supus celui mai mare proiect de reabilitare ecologica derulat in Romania. Programul de reabilitare a zonei contaminate va fi finalizat in 2014 si necesita investitii de 10 milioane de euro, suportate in intregime de Petrom.
Dupa finalizarea reabilitarii, reprezentantii Petrom ar putea vinde o parte din teren, care, potrivit expertilor imobiliari, ar putea ajunge la o valoare totala de 120 de milioane de euro.
Petrom isi desfasoara in prezent activitatea in sase birouri inchiriate localizate in Bucuresti si intr-un sediu in Ploiesti.
Potrivit ultimelor informatii disponibile, compania are inchiriate spatii de birouri de clasa A de pana la 17.000 de metri patrati, ceea ce plaseaza Petrom la concurenta cu operatorii de telefonie mobila din acest punct de vedere - Vodafone si Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO