Companii

Alltrom construieste un imobil de birouri

22.04.2003, 00:00 114

Compania Trination, unul dintre cei mai mari adminsitratori de spatii comerciale din Bucuresti, va construi un centru de afaceri in apropierea pietei Charles de Gaulle, in urma unei investitii estimate la cel putin sase milioane de dolari.
"Lucrarile vor incepe in urmatoarea perioada. Constructia a fost amanata de conditiile meteo nefavorabile", a declarat pentru Ziarul Financiar Horia Otlacan, director de vanzari al Trination. Compania Trination face parte din grupul Alltrom, controlat de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu si Radu Dimofte, impreuna cu Nicolae Badea, presedintele clubului de fotbal Dinamo.
Imobilul va avea o suprafata construita de 7.520 metri patrati, dintre care 6.580 mp reprezinta suprafata neta de inchiriat, grupata pe sapte niveluri (parter plus sase etaje). Cladirea va avea 102 de locuri de parcare, pe doua niveluri subterane. "N-am putut obtine un regim de inaltime mai mare. Asta in pofida faptului ca imobilul va fi amplasat intre doua cladiri mai inalte", spune Otlacan.
Centrul de afaceri va fi amplasat pe locul unei foste Alimentara, intre viitorul sediu al Connex, construit de compania Avrig 35, si imobilul Neocity Tower, in care se afla sediul grupului financiar grec Alpha Bank si al cabinetului de avocatura Nestor&Nestor Diculescu Kingston Petersen.
Cladirea va avea facilitati de clasa A, precum sistem de protectie antiincendiu, infrastructura pentru computere, plafoane suspendate, sisteme de incalzire independente, instalatie de aer conditionat si securitate permanenta. Imobilul urmeaza sa fie terminat in 18 luni.
"Chiria medie lunara va fi de circa 20 de dolari pe metrul patrat, pentru a recupera investitia in cinci ani", a precizat Otlacan. In prezent, pe piata imobiliara din Capitala, chiria la spatiile de birouri de clasa A variaza intre 18-19 $/mp, insa estimarile vizeaza cresterea acestui nivel cu 5-10%, din cauza ofertei limitate.
Rata de neocupare a spatiilor de birouri de clasa A din Bucuresti a atins la sfarsitul anului trecut un minim de 3,56%, cel mai redus nivel din Europa Centrala si de Est, potrivit unui studiu al companiei imobiliare Colliers International.
Aceasta evolutie de datoreaza cresterii cererii din partea firmelor care doreau sa-si mute sediul intr-un imobil ce ofera conditii mai bune, dar si diminuarii ofertei, pe fondul lipsei de noiproiecte importante.
Compania Trination are ca principal obiect de activitate administrarea spatiilor comerciale detinute de firme precum Comaliment, Meteor, Universal. Potrivit lui Otlacan, Trination administreaza circa 200.000 de metri patrati de spatii in Bucuresti, dintre care 90% sunt ocupate in prezent.
Grupul Alltrom are activitati in diverse domenii, de la afacerile imobiliare la hoteluri si de la comert cu articole electronice la retele de restaurante. Astfel, hotelurile Dorobanti, Parc si Turist din Bucuresti si Paltinis din Sinaia, dar si francizele pentru Pizza Hut si KFC sunt in portofoliul Alltrom. Patronii grupului, Gabriel Popoviciu si Radu Dimofte, sunt foarte rezervati, aparitiile lor in presa fiind extrem de rare. bogdan.neagu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO