Companii

Allianz analizeaza optiunile privind Dresdner Bank

13.05.2008, 19:54 23

Allianz, cel mai mare asigurator european, va lua in considerare toate optiunile privitoare la viitorul diviziei Dresdner Bank dupa ce pierderile inregistrate de aceasta au tras in jos profitul companiei, scrie Bloomberg.
"Trebuie sa analizam toate optiunile, si nu sa ne concentram asupra uneia singure", a declarat directorul financiar al companiei, Helmut Perlet, in cadrul unei conferinte, in momentul in care a fost intrebat daca firma de asigurari doreste sa realizeze o fuziune a Dresdner cu Deutsche Postbank sau divizia germana de retail a Citigroup, in eventualitatea in care una din acestea ar fi scoasa la vanzare.
Compania germana de asigurari a anuntat deja ca va constitui diviziile de clienti privati si comerciali ale Dresdner intr-o divizie separata pana la sfarsitul lunii august. Miscarea ii va permite acesteia sa joace un "rol activ" in cadrul procesului de consolidare a sectorului bancar german, a declarat Perlet, reiterand o serie de comentarii anterioare ale oficialilor companiei.
Allianz a raportat o scadere de 65% a castigurilor pe primul trimestru in urma pierderilor inregistrate de Dresdner Bank, pe care a achizitionat-o in 2001 in schimbul a 23,5 miliarde de euro. Banca germana a redus valoarea contabila a activelor bazate pe active cu 845 de milioane de euro in primul trimestru, pe fondul crizei sectorului ipotecar subprime din Statele Unite.
"Ceva trebuie facut" in legatura cu Dresdner Bank, a declarat Manfred Jakob, analist in cadrul firmei SEB. "Totul depinde de consolidarea de pe piata bancara si de ce se va intampla cu Postbank".
Actiunile Allianz au scazut cu 20 de procente in ultimele 12 luni, valoarea asiguratorului plasandu-se la aproximativ 58,4 miliarde de euro.
Deutsche Post, ce detine o participatie majoritara in cadrul Postbank, a anuntat ca analizeaza o posibila vanzare a diviziei bancare. Deutsche Bank si Commerzbank, cele mai mari doua banci ale Germaniei din punctul de vedere al activelor, s-au aratat interesate de banca, cel mai mare creditor pe segmentul persoanelor fizice din Germania, cu peste 14,5 milioane de clienti si 850 de filiale.
"Salutam faptul ca se recunoaste necesitatea procesului de consolidare", a declarat Perlet, adaugand ca bancile private din Germania detin o cota de piata prea mica.
Cele mai mari banci private si de stat din Germania au anuntat operatiuni de writedown avand legatura cu sectorul subprime in valoare de peste 34 de miliarde de euro din luna iulie. Germania, cea mai mare economie europeana, ar avea de castigat de pe urma unor fuziuni intre bancile de stat ale tarii, a declarat Perlet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO