Companii

Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) l-a asistat pe alpinistul David Neacşu în vânzarea magazinului Himalaya către Ionuţ Gavrilă Blenche

Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) l-a asistat pe...

Autor: Roxana Rosu

24.11.2021, 11:16 412

Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) l-a asistat în calitate de consultant principal al tranzacţiei pe alpinistul David Neacşu în vânzarea companiei GD Escapade, proprietara magazinului Himalaya din Bucureşti, pe care acesta l-a fondat în urmă cu 27 de ani.

Himalaya este şi unul dintre cele mai cunoscute magazine de echipamente outdoor şi profesionale din ţară.

Alexandru Medelean este consultant independent din 2019 şi Cadru didactic asociat al Universităţii Babeş Bolyai, după o experienţă de 23 de ani in cadrul PwC.

Tranzacţia pachetului de 100% din capital, a fost realizată printr-o procedură de negociere competitivă cu mai mulţi investitori. Structurarea tranzacţiei a constat în implementarea unui mecanism financiar complex care a îmbinat: capitalul investitorului, finanţarea bancară (din partea Bancii Transilvania) şi optimizarea capitalului de lucru al companiei.

Cumpărătorul, Stral Big, este o companie specializată în alpinism utilitar şi lucrări speciale în industrie, înfiinţată în anul 2012 de Ionuţ Gavrilă Blenche.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO