Companii

Alexandrescu: Creşterea cotei unice ar însemna mai puţine asigurări de sănătate

Autor: Cătălina Butan,

04.11.2013, 00:05 100
O eventuală creştere a cotei unice de impozitare (scenariu discutat în cadrul alianţei USL care ar trebui să aducă mai multe venituri la bugetul de stat – n.red.) ar avea un impact negativ asupra pieţei de asigurări de sănătate pentru că românii nu îşi vor mai face asigurări de sănătate dacă vor fi împovăraţi cu mai multe taxe, a spus la ZF Live Theodor Alexandrescu, director general al Metropolitan Life.
 
„O creştere a acestei cote unice ar exacerba anxietatea românului de a contribui pentru o formă de asigurare, mai ales că asigurările sunt cu beneficii amânate şi asigurarea se cumpără din venitul rezidual, adică ceea ce îţi rămâne după cheltuielile curente, cu chiria, cu mâncarea, cu credite. Cu cât acest venit rezi­dual este mai mic, cu atât pro­ba­bilitatea de asigu­rare este şi mai mică. Cei care au deja aceas­tă asigu­rare s-ar gândi în pri­mul rând dacă mai păstrează asigurarea pe care o au, dacă cota unica s-ar mo­di­fica“, a spus Alexan­drescu în emisiunea ZF Live de vineri, 1 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO