Companii

Aker Yards mai construieste doua nave de 40 mil. euro

07.07.2006, 18:31 18

Grupul norvegian Aker Yards, care detine santierele navale de la Braila si Tulcea, a incheiat un contract pentru constructia in Romania a doua nave in valoare de circa 40,3 milioane de euro (320 de milioane de coroane norvegiene).
Cele doua nave, care vor fi utilizate la aprovizionarea platformelor marine, vor avea 3.200 de tone fiecare, urmand a fi livrate cumparatorului in mai, respectiv iulie 2008. Doar corpurile celor doua nave vor fi construite in Romania, acestea urmand sa fie echipate la Brevik (Norvegia), o alta subsidiara a grupului norvegian.
Beneficiarul contractului este compania Sneingen apartinand grupului norvegian Island Offshore, care a mai realizat si alte comenzi pentru santierele romanesti in ultimul an. Aker Yards, unul dintre cei mai mari constructori de nave la nivel mondial, a obtinut in ultimii doi ani numeroase comenzi pentru cele doua santiere pe care le detine in Romania, valoarea acestor comenzi variind intre 30 si 150 de milioane de euro.
Aker Braila isi propune sa livreze in acest an o masa totala de 31.000 de tone, de doua ori mai mare decat in 2005. Anul trecut compania a inregistrat venituri de 60,6 mil. euro, cu 90% mai mari decat in 2004. Cu toate acestea, Aker Braila a inregistrat in 2005 pierderi de 5,1 mil. euro din cauza unor penalitati pe care a fost obligata sa le plateasca pentru o serie de contracte neonorate datand din 2005.
Aker Tulcea, celalalt santier detinut de Aker in Romania, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 102 milioane de euro, cu 75% mai mare fata de 2004. Pentru acest an, compania si-a propus realizarea unei cifre de afaceri de circa 120 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO