Companii

Cum am ajuns în această situaţie critică, de ce nu răspunde nimeni? România ţine becul aprins cu perfuzii de energie din Ucraina, Ungaria, Serbia şi Bulgaria. Joi, importul a fost cea mai mare sursă de acoperire a consumului intern. Doar 30% din capacitatea nominală a sistemului energetic local a pompat ieri energie în sistem

Cum am ajuns în această situaţie critică, de ce nu...

Autor: Roxana Petrescu

15.10.2021, 00:07 9108

Cu un reactor deconectat din motive tehnice şi cu un vânt slab în Dobrogea, România a ţinut ieri becurile aprinse cu ajutorul energiei din Ucraina, Ungaria, Serbia şi Bulgaria, importul fiind cea mai importantă sursă de acoperire a consumului naţional. Întrebarea care dă fiori reci este ce se poate întâmpla dacă, în condiţii similare, apar noi defecţiuni la unităţile locale sau la cele ale vecinilor.

Ieri, în jurul orei 14:45, din cei 17.600 MW pe care România îi are pe hârtie în untăţi de producere a energiei, funcţionau numai 5.400 MW la un consum de 7.700 MW. Circa 750 MW veneau din Ucraina, aproape 700 MW veneau din Ungaria, circa 400 MW veneau de la sârbi şi 500 MW erau injectaţi de bulgari.

Cu un reactor de la Cernavodă care s-a oprit în mod neaşteptat în dimineaţa zilei de ieri şi cu un vânt slab, România a ţinut becul aprins, în prag de iarnă, cu perfuzii de energie de la vecinii săi. „Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de 14 octombrie 2021 ca urmare a declanşării întrerupătoarelor de livrare a energiei în Sistemul Energetic Naţional. Nuclear­electrica va reveni cu un comunicat de presă la momentul reconectării Unităţii 2 la SEN“, a precizat Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO