Companii

Agrobusiness. Cei mici pot deveni mari: cinci fermieri din Cluj au luat fonduri europene ca să-şi facă o fabrică de brânzeturi artizanale locale

Agrobusiness. Cei mici pot deveni mari: cinci fermieri...

Autor: Florentina Niţu

25.09.2019, 17:15 238

Micii producători de lapte, care au ferme cu 10-25 de capete de bovine, pot creşte numai dacă procesatorii îi sprijină să-şi desfacă producţia.

Cinci fermieri din judeţul Cluj, reuniţi în Frăţia Bacilor Ardeleni, o asociaţie prin care-şi propun să sprijine micii producători din Transilvania să-şi valorifice laptele, au atras fonduri europene de 82.000 de euro pentru a înfiinţa o fabrică în localitatea Mociu, unde vor procesa 1.500 de litri de lapte, adus de la cinci producători din zonă, care va fi transformat în brânzeturi artizanale ce vor ajunge în magazinele Cosm-Fan şi Moldovan, din Cluj.

„Suntem un grup de crescători de animale, de producători de lapte, care şi-au unit forţele şi şi-au dorit să creeze brânzeturi calitative în Transilvania. Ne uneşte dorinţa de a păstra tradiţiile româneşti, ardeleneşti, de creştere a animalelor şi de producere a brân­ze­turilor artizanale”, a spus Ştefan Moldovan, proprietarul Carmangeriei Moldovan şi iniţiatorul proiectului.

Asociaţia de tip lanţ scurt reuneşte în prezent şase fermieri din judeţul Cluj, Ştefan şi Cosmin Moldovan, Martin Bologh, Colceru Dragoş Iuliu, Ion Dorin Rus şi Viorel Delean, care şi-au dorit să fructifice potenţialul local şi să ofere micilor producători şansa de a valorifica mai bine laptele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO