Companii

Agricultura după zece ani: fermierii sunt mai sofisticaţi, producţia de cereale s-a dublat, iar randamentul la hectar a crescut cu peste 50%. Sorin Ignat, Banca Tran­sil­vania: Trebuie să acordăm o mai mare atenţie dezvoltării lanţurilor integrate în România

ZF AGROPOWER

Cei mai mari cultivatori de cereale din România sunt Agricost, companie controlată de arabii de la Al Dahra, ce lucrează în arendă o suprafaţă de 56.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei, Intercereal din Ialomiţa şi JD Agro Cocora, din acelaşi judeţ.

România este una dintre ţările cu cea mai mare suprafaţă agricolă din Europa, circa 10 milioane de hectare fiind cultivate anual, din care jumătate cu ce­reale, însă are un ran­dament slab al pro­ducţiei medii la hectar, cu toate că în ultimii zece ani fer­mierii locali s-au dez­voltat din punct de vedere tehnologic, iar producţia de cereale s-a dublat faţă de acum un deceniu şi produc­tivitatea la hectar a crescut cu peste 50%.

„Agricultura arată acum mult mai bine decât arăta în urmă cu zece ani şi am dori să arate cu totul altfel peste încă zece ani. Experienţa, capitalizarea, volumul şi valoarea sau cali­tatea activelor agri­cole au crescut sim­ţitor şi asta se vede în creşterile de pro­ducţii şi pro­duc­tivităţii. Era digitală urmează să crească şi să îşi aducă contribuţia în următorii ani, însă pentru a culege roadele aces­tor dezvoltări trebuie să acordăm o mai mare atenţie dezvoltării lanţurilor integrate în România“, consideră Sorin Ignat, director agrobusiness în cadrul Băncii Tran­sil­vania.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.