Companii

Agricost are în plan investiţii de 70 mil. euro pentru a deschide patru fabrici de procesare a lucernei, după ce a fost preluată de arabii de la Al Dahra

Agricost are în plan investiţii de 70 mil. euro pentru...

Autor: Florentina Niţu

31.05.2019, 00:07 1397

Agricost, cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România după suprafaţa cultivată, aflată în Insula Mare a Brăilei, îşi propune să construiască patru secţii de prelucrare a lucernei, în care va investi circa 70 de milioane de euro, conform reprezentanţilor firmei.

„Ne dorim să ajungem la 12.500 de hectare de lucernă, pentru că avem cerere, iar profitabilitatea este de peste 500 de euro pe hectar. În prezent avem 2.500 de hectare cultivate (lucernă şi alte cereale – n. red.). Anul acesta, în august, investim 18 milioane de euro într-o nouă fabrică, o secţie de procesare, uscare şi îmbalotat lucernă şi mai semănăm 2.500 de hectare de lucernă. Vrem să ajungem la cinci secţii şi în fiecare an vom construi câte una“, a spus Lucian Buzdugan, directorul general al companiei Agricost. 

Compania a terminat anul 2018 cu afaceri de 375 milioane lei, în creştere cu aproape 5% faţă de anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Subvenţia obţinută de la stat a fost de 10 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO