Companii

Agricola a tras linie cu afaceri de 138,5 milioane de euro

Grigore Horoi, preşedintele procesatorului de carne din Bacău

Grigore Horoi, preşedintele procesatorului de carne din Bacău

Autor: Gabriel Razi

30.01.2015, 00:00 147

Grupul Agricola Bacău, unul dintre cei mai mari procesatori locali de carne, a terminat anul trecut cu afaceri de 138,5 milioane de euro, în creştere cu 4% faţă de anul anterior, aceasta fiind şi cea mai lentă creştere a businessului în ultimii trei ani. Ritmul de creştere al afacerilor grupului Agricola au scăzut anul trecut la jumătate faţă de dinamica 2013/2012.

„Revenirea preţurilor principalelor resurse la niveluri mai rezonabile a ajutat şi ea. Vânzările de carne de pui au crescut faţă de anul precedent în principal datorită creşterii ponderii sortimentelor cu valoare adăugată mare“, a spus Grigore Horoi, preşedintele procesatorului de carne din Bacău. Principalul pilon al grupului Agricola rămâne divizia de procesare a cărnii de pasăre, segment care a acoperit anul trecut 58% din totalul rulajelor la nivel de grup.

Agricola International, divizia de procesare a cărnii de pasăre, a încheiat anul cu afaceri de 81 milioane de euro, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, plusul venind aproape în mod egal din creşterile atât în volum, cât şi în valoare. Agricola Bacău concurează pe piaţa locală a cărnii cu alte companii antreprenoriale precum Transavia, CrisTim, Caroli Foods Group sau Angst.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO