Companii

AGRI, proiectul de 4,5 mld. euro care va aduce gaze caspice în Europa, face primii paşi: începe licitaţia pentru studiul de fezabilitate

Autor: Roxana Petrescu

05.12.2011, 11:46 363

AGRI (Azerbaidjan Georgia Romania Interconnector), proiectul a cărui valoare ar putea ajunge la 4,5 miliarde de euro şi care-şi propune să aducă gaze din regiunea caspică în Europa prin intermediul unui sistem de terminale de gaze naturale lichefiate, unul în Georgia şi unul în România, face primii paşi.

Pe data de 2 decembrie pe site-ul proiectului a fost publicată cererea de oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate prin intermediul căruia se va evalua viabilitatea tehnică şi financiară a acestei investiţii.

Ultima zi pentru primirea ofertelor este 19 ianuarie 2012. Potrivit site-ului AGRI, termenul de finalizare al studiului de fezabilitate este aprilie 2012.

În funcţie de capacitatea de transport a proiectului, valoarea acestuia ar putea varia între 1,2 miliarde de euro şi 4,5 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO