Companii

Agentiile de turism: destinatia acestei veri este Spania

05.07.2004, 00:00 76

Tarifele mai mici la cazare comparativ cu alte tari europene, si costurile mai mici la transport ca urmare a introducerii a tot mai multor curse charter, fac din Spania una din destinatiile cele mai cerute in aceasta vara.
"Anul acesta se cer foarte mult sejururile si observam ca exista mult mai multe cereri pentru Spania comparativ cu anul trecut. Transportul prin charter reduce mult costul unui pachet turistic", a spus Cristian Belciu, agent de turism la agentia Aerotravel din Bucuresti.
"Destinatiile preferate pentru sejururi sunt Spania, Turcia, Grecia si Egiptul", a adaugat el.
Cursele charter catre Spania au destinatia Palma de Mallorca, Tenerife, Costa Brava si altele, iar incepand de anul acesta si Malaga (Costa del Sol).
Reprezentantii agentiilor de turism apreciaza ca in acest sezon peste 6.500 de romani vor vizita Spania, in conditiile in care se organizeaza 5 curse charter saptamanal.
Catre Turcia sunt organizate in acest sezon 14 curse charter pe spatamana, in  Grecia, trei, iar in Egipt, doua, potrivit unor date furnizate de agentia de turism Ali Baba Tours.
Din ofertele agentiilor de turism pentru vara aceasta un sejur de o saptamana in Spania incepe de la 300 de euro si ajunge la 800 de euro in functie de clasificatia hotelului.
Spre deosebire de Italia sau Franta, spre exemplu, tarifele la cazare in Spania sunt mult mai accesibile, apreciaza reprezentantii agentiilor de turism.
Chiar daca pachetele de tip sejur (o singura locatie) sunt mai ieftine, si cererea este in crestere, clientii care prefera circuite nu migreaza catre sejururi.
"Sejurul si circuitul sunt doua oferte turistice total diferite - scopul sejurului este odihna, al circuitului este cunoasterea tarilor vizitate. Majoritatea clientilor vin deja hotarati, fie sejur, fie circuit si nu isi schimba optiunea", a spus Adrian Gheorghiu, reprezentant al tour-operatorului Kara Travel din Bucuresti. 
In cazul circuitelor in Europa, tarifele sunt de la 400 de euro in sus, si majoritatea ofertelor includ doar micul dejun.
Cheltuielie suplimentare cu mancarea si cu intrarea la diversele obiective turistice cresc costul pachetului cu cel putin 200 de euro.
Reprezentantii agentiei Liberty Travel din Bucuresti spun ca anul acesta a crescut si cererea pentru circuite in tarile scandinave. Acestea sunt printre cele mai scumpe oferte, incepand de la 800 de euro si ajungand la 1.500 de euro de persoana, pentru 10-12 zile. Alte oferte mai scumpe de circuite sunt Anglia-Scotia, Rusia sau China-Tibet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO