Companii

Agenţia de turism Eximtur Cluj a avut venituri de 9,5 mil. lei în 2020, în scădere cu 64%: „Anul 2021 a început cu un interes crescut din partea turiştilor de a călători“

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Miruna Diaconu

23.04.2021, 16:15 196

Agenţia de turism a fost nevoită să returneze turiştilor 9 mil. lei anul trecut, în contextul în care au existat anulări ale vacanţelor.

Agenţia de turism Eximtur din Cluj-Napoca, controlată de familia Morariu, a avut anul trecut venituri de 9,5 milioane lei, în scădere cu 64% faţă de anul anterior când comisionul încasat din vânzările de pachete turistice a fost de 26,4 mil. lei.

„Anul 2020 a fost cel mai greu an din istoria companiei datorită implicaţiilor pandemiei de COVID-19 asupra industriei de călătorii, industrie în care activăm. Am închis punctele de lucru care erau cel mai puţin profitabile, adică Baia Mare, Arad, Cons­tanţa, Târgu-Mureş şi Oradea.  Am ţinut cont de oraşele în care suntem prezenţi prin francize şi revânzători ai produselor noastre. În plus, am închis locaţii suplimentare în oraşe în care aveam mai multe locaţii. Am preluat tranzacţiile din punctele de lucru închise în locaţiile în care activăm în prezent, locaţii în care am concentrat echipele“, spun repre­zentanţii agenţiei de turism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO