Companii

Afaceriştii germani sunt optimişti. Institutul Ifo: Moralul mediului de afaceri german s-a îmbunătăţit peste aşteptări în februarie

Afaceriştii germani sunt optimişti. Institutul Ifo:...

Autor: Mediafax

22.02.2021, 14:11 47

Moralul mediului de afaceri german s-a îmbunătăţit peste aşteptări în februarie, ajungând la cel mai ridicat nivel din octombrie, cu sectorul industrial impulsionând cea mai mare economie din Europa, în ciuda restricţiilor impuse de coronavirus, a anunţat luni institutul ifo, citat de Reuters.

Institutul a declarat că indicele climatului său de afaceri a crescut la 92,4 de la un 90,3 revizuit în ianuarie.

"Economia germană este robustă în ciuda blocajului, în principal din cauza industriei puternice", a declarat preşedintele Ifo, Clemens Fuest, într-un comunicat.

Luna trecută, guvernul şi-a redus prognoza de creştere a PIB la 3% anul acesta, în scădere puternică faţă de estimarea de 4,4% din toamna anului trecut. Aceasta înseamnă că, probabil, economia nu va atinge nivelul său pre-pandemic înainte de mijlocul anului 2022.

Dar economistul Ifo Klaus Wohlrabe a declarat pentru Reuters că firmele şi-au au revizuit semnificativ planurile de producţie, iar aşteptările de export au crescut, de asemenea.

Institutul de cercetare economică ZEW a declarat săptămâna trecută că moralul investitorilor din Germania a depăşit chiar şi cea mai optimistă prognoză din februarie legată de evoluţia consumului în următoarele luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO