Companii

Afacerile producătorului de mobilă Sortilemn Gherla, controlat de austriacul Michael Brandhuber, au crescut cu 17% în 2021, ajungând la peste 37 milioane de euro

Afacerile producătorului de mobilă Sortilemn Gherla,...

Autor: Laurentiu Cotu

19.01.2022, 17:15 133

♦ „În acest an, cererea va continua să crească, dar poate să fie influenţată negativ de creşterea preţurilor locale la energie şi de materia primă lemnoasă“.

Sortilemn din Gherla, unul dintre cei mai im­portanţi furnizori locali ai grupului suedez IKEA, controlat de austriacul Michael Brand­huber, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 37,2 mil. euro, în creştere cu 17% faţă de anul an­terior, conform datelor transmise de companie. Sor­tilemn este unul dintre cei mai mari pro­ducători şi exportatori de mobilier din elemente mulate din placaj, combinate cu elemente masive, metal, textil şi plastic din România.

„Evoluţia pozitivă a afacerilor Sortilemn în 2021 a avut la bază cererea ridicată pentru  articole de mobilier casnic de la clienţii existenţi şi de la clienţii noi. În acest an, cererea va continua să crească, dar poate să fie influenţată negativ de creşterea preţurilor locale la energie şi de materia primă lemnoasă, preţuri care sunt mai mari decât în ţările vecine şi au impact major asupra competitivităţii pe piaţă“, a declarat pentru ZF Transilvania, Michael Brandhuber, director general şi proprietar al companiei Sortilemn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO