Companii

Afacerile producătorului Arctic au crescut cu 70% în criză

Arctic realizează la Găeşti congelatoare orizontale şi aparate frigorifice verticale sub brandurile Arctic şi Beko. Foto: Silviu Matei

Arctic realizează la Găeşti congelatoare orizontale şi aparate frigorifice verticale sub brandurile Arctic şi Beko. Foto: Silviu Matei

Autor: Cristina Roşca

01.05.2015, 00:07 283

Arctic Găeşti, cel mai important producător local de electrocasnice, a investit anul trecut 33,3 milioane de lei (7,5 mil. euro) în fabrica din judeţul Dâmboviţa şi în activităţile de distribuţie şi export, investiţii care s-au reflectat într-o creştere de 6% a cifrei de afaceri, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor transmise de companie pentru Anuarul ZF „Cei mai mari jucători din economie“.

Bugetul de investiţii este de aproape patru ori mai mic decât în anul precedent, an în care compania a inaugurat o nouă linie de producţie la Găeşti. Astfel, în total în 2013 şi 2014 producătorul din Găeşti a scos din buzunare 36,5 mil. euro.

Producătorul de electrocasnice este parte a grupului turc Arcelik, care a preluat fabrica din Găeşti în 2002. De atunci acţionarul a investit peste 110 milioane de euro pe piaţa locală, potrivit datelor transmise anterior de companie.

Afacerile producătorului de frigidere Arctic au depăşit 340 de milioane de euro anul trecut, după doi ani de avansuri modeste, însă în criză, creşterea cumulată a fost de 70%.

Arctic realizează în România congelatoare orizontale şi aparate frigorifice verticale sub brandurile Arctic şi Beko. Primul este destinat doar pieţei locale, în timp ce Beko merge şi la export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO