Companii

Afacerile procesatorului Carniprod Tulcea, deţinut de Nicolae Ciuleac, afectat în urmă cu doi ani de pesta porcină, au crescut cu 9%, la 66,5 mil. lei. Carniprod a ajuns anul trecut la un număr mediu de 334 de angajaţi

Afacerile procesatorului Carniprod Tulcea, deţinut de...

Autor: Laurentiu Cotu

16.12.2020, 16:45 6700

Carniprod Tulcea, unul dintre cei mai mari proce­sa­tori de carne de pe plan local controlat de antreprenorul Nicolae Ciuleac, al cărui business a fost afectat în urmă cu doi ani de pesta porcină, a raportat pentru 2019 o cifră de afa­ceri de aproximativ 66,5 mil. lei (14 mil. euro), în creş­tere cu circa 9% faţă de anul an­­terior, potrivit cal­cu­lelor ZF pe baza da­telor de la Ministerul Fi­nan­ţe­lor Publice.

Com­pa­nia a avut anul trecut un pro­fit net de peste 1,7 mil. lei (364.000 de euro), mai mult cu 8% faţă de anul pre­cedent, când câştigul net al Carniprod Tulcea a fost de 1,6 mil. lei (345.000 de euro), con­form datelor publice.

Carniprod deţine o uni­tate de procesare a căr­nii în Tulcea dar şi o reţea de magazine cu unităţi în oraşe precum Tulcea, Bucureşti, Con­stan­ţa sau Galaţi. În iulie 2018, producă­to­ru­lui Carniprod i s-a in­terzis vânzarea de carne de porc din ferma pro­prie, pe fondul focarelor de pesta porcină găsite în judeţul Tulcea şi i s-au sacrificat 48.000 de porci, antreprenorul Ciuleac fiind obligat să închidă temporar magazinele.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO