Companii

Afacerile McDonald’s în România au ajuns la 150 mil. euro, cel mai bun an din istorie

Autor: Cristina Roşca

03.05.2018, 00:07 2059

Lanţul de restaurante de tip fast-food McDonald’s a ajuns la afaceri de 687 mil. lei (150 mil. euro) anul trecut după o creştere de aproape 16% comparativ cu 2016. Un trend ascendent a avut şi profitul care s-a majorat cu 27 mil. lei, respectiv cu o treime până la 79 mil. lei (17,2 mil. euro).

Avansul este suţinut pe de-o parte de expansiune - patru noi unităţi fiind inaugurate anul trecut - şi pe de alta de creşterea consumului şi a puterii de cumpărare. Consumul privat a crescut cu circa 10% anul trecut.

Compania este liderul pieţei locale de restaurante după cifra de afaceri şi deţine o reţea de 71 de unităţi. Primul restaurant McDonald’s a fost deschis în România direct de americani pe 16 iunie 1995.

La începutul lui 2016 gigantul a cedat operaţiunile locale către un francizat. Astfel, din 2016 mal­te­zii de la Premier Capital au preluat franci­za McDonald’s în România şi au 90% din ac­ţiuni, în timp ce executivul Daniel Boaje are 10%. Boaje conduce ope­raţiunile McDonald’s de circa şapte ani.

Premier Capital deţine franciza McDonald’s de pe şase pieţe - Estonia, Gre­cia, Lituania, Letonia, Malta şi Româ­nia. Piaţa locală este însă de departe cea mai importantă atât ca populaţie, cât şi ca pondere în business. Mai exact, Ro­mânia are o pondere de peste 50% în totalul businessului Pre­mier Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO