Companii

Afacerile din serviciile prestate companiilor au crescut cu 5% în primele două luni

Rezultatul pozitiv s-a datorat creşterilor pe mai multe segmente de activităţi, cum ar fi serviciile informatice şi tehnologia informaţiei (19%), producţia cinematografică, video şi programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe şi activităţile de comunicaţii (12,7%), transporturi (9,6%) şi comunicaţii (4,6%).

Alte servicii furnizate în principal întreprinderilor au scăzut cu 0,6%.

În primele două luni ale acestui an, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 5,5%, datorită în principal creşterilor înregistrate la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (13,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (11%), transporturi (9,8%), activitǎţile de comunicaţii (3,9%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (0,2%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna februarie 2014, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 1,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut pe ansamblu cu 0,5% din cauza scăderilor înregistrate la activitǎţi de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (9,1%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-3,5%) şi transporturi (-0,1%).

Creşteri s-au înregistrat la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (4,3%) şi comunicaţii (0,2%).

În februarie 2014, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, afacerile din serviciile prestate întreprinderilor au crescut pe ansamblu cu 4,6%, datorită creşterilor înregistrate la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (23,6%), transporturi (8,9%), activităţi de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (7,8%) şi comunicaţii (3,5%).

Alte servicii furnizate în principal întreprinderilor au scăzut cu 1,8%.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.