Companii

Afacerile din comerţul auto şi cele din servicii au urcat cu 4% şi 1,2% în septembrie faţă de august

Afacerile din comerţul auto şi cele din servicii au urcat cu 4% şi 1,2% în septembrie faţă de august

Foto: Shutterstock

Autor: Ana Maria Neagu

09.11.2011, 10:25 86

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în septembrie, ca serie ajustată, cu 4% faţă de august şi cu 7,4% comparativ cu aceeaşi lună din 2010, iar afacerile din serviciile prestate populaţiei s-au majorat cu 1,2% şi respectiv 11,9%, potrivit datelor INS.

Ca serie brută, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în septembrie comparativ cu august cu 4,6%, în timp ce serviciile de piaţă prestate populaţiei au scăzut cu 8,3%, scrie Mediafax.

Faţă de aceeaşi lună din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul auto a crescut în serie brută cu 7,7%, iar cel pentru servicii cu 10,6%.

În perioada ianuarie-septembrie 2011, comparativ cu primele nouă luni ale anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete s-a majorat cu 4% ca serie brută şi cu 5,8% ca serie ajustată.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atât ca serie brută cu 9,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO